TUZLARIJE - BILTEN TK

19.06.2013.
Šefica Ekonomskog odjela Ambasade SAD-a sastala se sa premijerom TK

Prvu posjetu Tuzlanskom kantonu šefice Ekonomskog odjela Ambasade Sjedinjenih Američkih Država Lian von Wantoch, premijer Sead Čaušević, ministar za razvoj i poduzetništvo Petar Simić i savjetnica za međunarodnu saradnju i razvojne programe Jasna Hivziefendić iskoristili su da predstave glavne karakteristike i potencijale privrede kao i aktuelna zbivanja u oblasti obrazovanja na području kantona.



„Cilj nam je napraviti nekoliko poslovnih zona i iskoristiti kapacitet postojećeg aerodroma Tuzla za osvajanje tržišta na sjeveru Evrope kojem bi plasirali svježe voće“, predstavio je premijer Čaušević gošći koncept budućih aktivnosti. Govoreći i mogućim investicijama delegacija Vlade TK skrenula je pažnju i na mogućnost otvaranja tehnološkog parka kojim bi se povezala privreda i univerzitet, kao i potrebu za ohrabrivanjem malih i srednjih preduzeća i izradom infrastrukture.

Savjetnica Von Wantoch ovom je prilikom bila zainteresovana za saradnju Tuzlanskog kantona sa ostalim regijama u BiH ali i inostranstvom te istaknula kako je impresionirana onim što je vidjela.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK