TUZLARIJE - BILTEN TK

22.05.2008.
Tuzlanski kanton
Predstavljena analiza postojećeg stanja poljoprivrede Tuzlanskog kantona


Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona kao jednu od faza izrade strategije razvoja kantona, posebno u oblasti poljoprivredne proizvodnje, organizirao je danas u Tuzli javnu raspravu o analizi stanja poljoprivrede.

U raspravi su sudjelovali predstavnici ministarstva ali i općina sa područja Tuzlanskog kantona.

Sa postojećim stanjem poljoprivrede ali i planovima Tuzlanski kanton ocjenjen je kao poljoprivredni lider u BiH. Zaključci su ovo stručnjaka iz oblasti poljoprivredne proizvodnje koji su danas predstavili Analizu postojećeg stanja poljoprivrede u Tuzlanskom kantonu. U toku je izrada i dokumenta koji ima za cilj odrediti jasne smjernice razvoja poljoprivredne proizvodnje u narednom kratkoročnom ali i dugoročnom periodu.

Danas je najavljeno kako će u narednom periodu u svim općinama Tuzlanskog kantona biti organizirane javne rasprave o ovom dokumentu kako bi se na kraju došlo do najboljeg rješenja i konačne verzije i vizije razvoja poljoprivrede na ovom području.

Kako je rečeno danas, nacrt strategije razvoja poljoprivredne proizvodnje u TK do 2013. godine trebao bi biti završen do kraja juna 2008. godine.

(FENA)

Priredio(la): S.M.