TUZLARIJE - BILTEN TK

03.07.2013.
Delegacija Šibensko-kninske županije posjetila Tuzlansko kanton


Kao podsticaj prekogranične saradnje danas je održan sastanak predstavnika Šibensko-kninske županije i Vlade Tuzlanskog kantona. Sa Tomislavom Vrdoljakom, zamjenikom župana, Dragom Matićem, ravnateljem Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Marlenom Floigl, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo razgovarali su premijer Sead Čaušević, ministar trgovine, turizma i saobraćaja, Senaid Hadžić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice, Božo Antunović, ministar razvoja i poduzetništva, Petar Simić sa saradnicima te direktor Razvojne agencije “NERDA” Enes Drljević.



Ukratko predstavljajući svoju županiju gosti su naveli neke od projekata, poput prečistača otpadnih voda, koje su okončali sa uspjehom i ukazali na spremnost za savjetovanje kada je u pitanju crpljenje sredstava iz IPA fondova. Ovom prilikom najavljena je saradnja na nivou Veleučilišta Marko Marulić i Univerziteta u Tuzli te regionalnih razvojnih agencija.
Budući da već postoji saradnja na nivou privrednih komora ove dvije regije, premijer Čaušević je izrazio nadu da će uskoro biti vidljiv efekat i ostalih vidova saradnje koje su u nastavku razgovora prezentovali resorni ministri.

Bilo je riječi i o saradnji na izradi prostornog plana te upravljanja otpadom.
Domaćini su ovom prilikom čestitali predstavnicima Šibensko-kninske županije ulazak Republike Hrvatske u Europsku Uniju.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK