TUZLARIJE - BILTEN TK

16.07.2013.
Utvrđen Nacrt Zakona o osnivanju JU Direkcija regionalnih cesta TK




Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je danas nacrt Zakona o osnivanju javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona. Ovim zakonom osniva se Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona, uređuje njen status i pravni položaj, djelatnost i financiranje, te regulira upravljanje i rukovođenje, vršenje nadzora i druga pitanja vezana za rad Direkcije.

U svom radu ova institucija će upravljati, graditi, rekonstruisati, održavati i baviti se zaštitom regionalnih cesta na području našeg kantona. (Služba Vlade TK za informisanje)

U vezi sa navedenom informacijom moramo naglasiti da nije posve jasna. U sastavu Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK već godinama, kao upravna ustanova djeluje Direkcija cesta Tuzla u čijoj nadležnosti je upravljanje mrežom regionalnih (kantonalnih) puteva. Dakle, direkcija koja upravlja regionalnim putevima već postoji. U navedenoj vijesti o utvrđivanju Nacrta Zakona o osnivanju javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona nije objašnjeno da li se navedenim Zakonom reguliše rad postojeće Direkcije za puteve Tuzla ili je riječ o novoj direkciji.

A.M.