TUZLARIJE - BILTEN TK

15.07.2013.
Vlada TK
Potpisani Ugovori o participiranju u troškovima obilježavanje značajnih datuma


Ugovore o participaciji u troškovima organizovanja sportskih takmičenja i manifestacija u povodu obilježavanja značajnih datuma, događaja i ličnosti za Tuzlanski kanton za 2013. godinu danas su potpisali Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Ibrahim Salihović i predstavnici boračkih organizacija koje su, u skladu sa provedenim javnim konkursom, ostvarile pravo na ovaj vid podrške. Ukupna vrijednost danas potpisanih ugovora iznosi nepunih 50.000, 00 KM.



„Radi se o simboličnim sredstvima, jer organizacija ovih manifestacija iziskuje znatno više sredstava, ali sigurni smo da i ova sredstva koja su Ministarstvo i Vlada u mogućnosti da izdvoji, mnogo znače organizacijama za obilježavanje ovih uistinu značajnih datuma“, istakao je ministar Salihović, te dodao da je, i s historijskog aspekta, veoma značajno održati kontinuitet obilježavanja određenih datuma i događaja.

Dobitnici sredstava, koji su danas potpisali ugovore, istakli su svoju zahvalnost Vladi i Ministarstvu što su i ove godine u Budžetu planirana sredstva za podršku manifestacijama i obilježavanju značajnih datuma.
Shodno potpisanim ugovorima Vlada Tuzlanskog kantona i resorno ministarstvo će ove godine između ostalog finansijski podržati obilježavanje Dana Oružanih snaga Armije Bosne i Hercegovine, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Dana obilježavanja akcije „Oklopni voz“, Dana šehida, Dana pobjede nad fašizmom i td.
Pravo na navedena sredstva ostvareno je u skladu sa Odlukom o utvrđivanju značajnih događaja, datuma i ličnosti za Tuzlanski kanton, Programom korištenja sredstava za realizaciju dopunskih prava i ostalih izdvajanja sa kriterijima za raspodjelu korisnicima boračko - invalidske zaštite u 2013.g i Programom o rasporedu sredstava za obilježavanje značajnih datuma, događaja i ličnosti na području Tuzlanskog kantona za 2013. godinu.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK