TUZLARIJE - BILTEN TK

23.07.2013.
Vladi TK odobrena sredstva EU za Općinski sud Tuzla




Predstavnica Evropske unije, Dženita Polić danas je u zvaničnom razgovoru sa Ministrom pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona, Alenom Taletovićem saopštila da su spremna sredstva koja osigurava Evropska unija kroz IPA fond za rekonstrukciju i budući smještaj Općinskog suda u Tuzli.

Riječ je o više miliona eura kojima će biti finansirano preuređenje dosadašnjeg Doma Armije u Tuzli. Sastanku, na kojem je izraženo zadovoljstvo do sada postignutim, prisustvovali su i predstavnici Federalnog ministarstva pravde i Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine i Muhamed Tulumović, predsjednik Općinskog suda u Tuzli.

Sljedeći korak EU, nakon što ih Vlada TK obavijesti da je zgrada nekadašnjeg Doma Armije prazna, je raspisivanje tendera za projektnu dokumentaciju, rečeno je na današnjem sastanku i podcrtano da će poziv za saradnju biti upućen preduzećima sa područja TK.

Na Vladi Tuzlanskog kantona je da obezbijedi idejno rješenje i građevinsku dozvolu. Ministarstvo pravosuđa i uprave TK, je prema riječima ministra Taletovića, već riješilo imovinsko-pravni status nekadašnjeg vojnog objekta i dogovorilo preseljenje tri fakulteta koji nastavu obavljaju u neuslovnim prostorima.

Priredio(la): Odjeljenje Vlade TK za informisanje