TUZLARIJE - BILTEN TK

23.08.2013.
Vlada TK
Imenovani direktori javnih ustanova te predsjednici i članovi upravnih odbora


U okviru kadrovskih pitanja Vlada Tuzlanskog kantona je dala saglasnost na Odluku Upravnog odbora Javne ustanove Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona o imenovanju Senada Muhamedbegovića, diplomiranog pravnika na mjesto direktora Javne ustanove Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, na period od četiri godine.

Vlada je dala saglasnost i na Odluku privremenog Upravnog Odbora Javne ustanove Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona Tuzla o imenovanju Senada Hamzića, dr.vet.med. za direktora Javne ustanove Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona Tuzla, na period od četiri godine.

Vlada je imenovala Upravni odbor JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona Tuzla, na period od četiri godine, u sastavu Izet Jajičević, predsjednik, te članovi Maja Nikolić, Zlatko Dukić, Mirela Mehanović – Ibrahimović i Hari Ejubović.

Prethodna saglasnost je data za razrješenje Dalibora Brkića sa dužnosti člana Upravnog odbora JU Narodno pozorište Tuzla, te imenovanje Adnana Omerovića, dipl.glumca na mjesto privremenog člana Upravnog odbora JU Narodno pozorište Tuzla, iz reda zaposlenih. Razrješenje i imenovanje člana Upravnog odbora izvršit će načelnik Općine Tuzla.

Vlada je dala saglasnost na Odluku privremenog Upravnog odbora JU “Zavod za zaštitu i korištenje kulturno – historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona o imenovanju Benjamina Bajrektarevića za vršioca dužnosti direktora ove javne ustanove do okončanja konkursne procedure za izbor i imenovanje direktora, a najduže šest mjeseci.

Saglasnost je data i na Odluku Upravnog odbora JU Muzej istočne Bosne Tuzla o imenovanju Nađe Cvjetinović, za vršioca dužnosti direktora JU Muzej istočne Bosne Tuzla, na period do okončanja postupka izbora i imenovanja direktora, a najduže šest mjeseci.

Imenovan je i privremeni Upravni odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona, najduže do 60 dana. Predsjednik je Suad Bijedić, a članovi su Mustafa Šakić, Jasmin Ferizbegović, Amir Arnautalić, Selma Kamberović, Mladen Mišić, Admir Hrustanović, Asidin Ćosićkić, Edin Mutapčić.

Vlada je odredila i punomoćnike državnog kapitala koji u ime osnivača vrše funkciju Skupštine Radio-televizije Tuzlanskog kantona. Predsjednik Skupštine je Jozo Piljić, a članovi su Elvira Jukan, Hamdija Pilavdžić.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je imenovala više članova u privremenim školskim odborima i privremenih školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Vlada TK imenovala je Privremeni UO JU Direkcija regionalnih cesta TK.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK