TUZLARIJE - BILTEN TK

05.09.2013.
Ministarstvo industrije energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona
Generalni direktor GIKIL-a posjetio Ministarstvo


Nakon što je nedavno imenovan na poziciju Generalnog direktora Global Ispat Koksne Industrije Lukavac (GIKIL) Debasish Ganguly je danas sa saradnicima posjetio Ministarstvo industrije energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona.



Ministar Željko Knežiček je ovom prilikom gospodinu Ganguly-ju čestitao na postavljenju, kao i na nedavno postignutom sporazumu sa Sindikatom čime je preduprijeđen štrajk radnika u ovoj fabrici.

Također Ministar je ovu priliku iskoristio i novog direktora upoznao sa situacijom u GIKIL-u, Koksno – hemijskom kombinatu (KHK) Lukavac, sa mogućnostima prevazilaženja određenih problema u poslovanju, te ponudio svoju i pomoć Ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona u cjelini. „U partnerskom odnosu najbolje i najpoštenije je stvari držati otvoreno i zajednički pokušati iznaći najbolje rješenje“ rekao je ministar Knežiček.

Direktor Ganguly i zamjenik Generalnog direktora Suad Dubravić su se zahvalili na dosadašnjoj podršci Ministarstva, a posebno na ulozi koju je Ministarstvo imalo u postizanju sporazuma sa Sindikatom.

„Naš glavni zadatak i izazov jeste održati konkurentnost GIKIL-a na tržištu, jer jedino kroz konkurentnost možemo očekivati opstanak i eventualni boljitak“ rekao je direktor Ganguly ističući da su protekla tri mjeseca bila najteži period kroz koji je GIKIL prošao od svog osnivanja.

Na kraju sastanka istaknuto je i zadovoljstvo što se u fabriku vratio optimizam, posebno imajući u vidu povećanje proizvodnje i naznaka izlaska iz nedavne krize.

Priredio(la): Odjeljenje Vlade TK za informisanje