TUZLARIJE - BILTEN TK

13.09.2013.
Vlada TK: Imenovanja, razrješenja, saglasnosti za zapošljavanje




Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o raspisivanju Javnog oglasa i utvrđivanju teksta Javnog oglasa za nominiranje kandidata za upražnjenu poziciju članova, odnosno predsjednika Nadzornog odbora JP "Šume Tuzlanskog kantona" DD Kladanj.

Vlada Tuzlanskog kantona jučer je na lični zahtjev razriješila dužnosti zamjenika Kantonalnog pravobranioca. Vlada je imenovala i Komisiju za provođenje postupka javnog oglasa za izbor kandidata za imenovanje zamjenika Kantonalnog pravobranioca u sljedećem sastavu. Komisiju čine Anto Iljkić, Mevluda Kalender, Džemila Zaimović, Azra Gavranović i Asim Bojić.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je jučer Rješenje o utvrđivanju naknade za privremeno obavljanje poslova upražnjenog radnog mjesta rukovodećeg državnog službenika. Naime, državnom službeniku, postavljenom na radno mjesto stručnog savjetnika u Pedagoškom zavodu Tuzlanskog kantona, pripada naknada za vrijeme obavljanja poslova upražnjenog radnog mjesta - direktora Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

Vlada je poništila Javni oglas za imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora JU Zavod za zaštitu i korištenje kulturno – istorijskog i prirodnog naslijeđa TK i donijela Odluku o raspisivanju ponovnog konkursa.

Vlada je donijela Odluku o davanju saglasnosti za prijem državnih službenika i namještenika. Ministarstvu finansija je odobren prijem tri državna službenika i namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme. Riječ je o pomoćniku ministra za opće i pravne poslove, stručnom savjetniku-kontroloru računovodstvene dokumentacije, stručnom saradniku za centralizovani obračun plaća i višem referentu za poslove obračuna plaća.

Vlada je dala saglasnost za prijem direktora Poljoprivrednog zavoda, upravne organizacije u sastavu Ministarstva jer je prethodnom uposleniku prestao radni odnos zbog dobrovoljnog istupanja iz državne službe.

Također je data saglasnost JU BKC za prijem zaposlenika za radno mjesto voditelj kongresne i izdavačke djelatnosti i kooridnator za međunarodnu saradnju.

Vlada TK je jučer dala saglasnost za prijem na upražnjeno radno mjesto viši referent za radne odnose na neodređeno vrijeme zbog odlaska uposlenice u penziju.

Vlada je dala saglasnost na tekst Protokola o načinu izmirenja obaveza po osnovu obračunatih a neuplaćenih koncesionih naknada koji će se zaključiti između JP Elektroprivreda BiH, d.d. Sarajevo, ZD Rudnici „Đurđevik“ d.o.o. i Kantonalne vlade.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada TK imenovala je privremeni Upravni odbor JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona. Predsjednik je Mersed Purdić a članovi Lejla Mešalić i Iva Lamešić.

Vlada TK imenovala je i privremeni Školski odbor JU OŠ „Špionica“ Srebrenik i Fuada Imamovića iz Kladnja za vršioca dužnosti direktora JU Direkcija regionalnih cesta TK na period od najduže 6 mjeseci.

Priredio(la): Odjeljenje Vlade TK za informisanje