TUZLARIJE - BILTEN TK

12.09.2013.
Vlada TK
Povećana upisna kvota za Univerzitet u Tuzli

Vlada je dala prethodnu saglasnost na izmjene i dopune Odluke Senata Univeziteta u Tuzli o broju studenata za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija na fakultete/Akademiju Univerziteta u Tuzli te utvrđivanju visine školarine i participacije u troškovima studija u akademskoj 2012/2013. godini.

Vlada TK zadužila je Ministarstvo obrazovanja da u saradnji sa organima JU Univerziteta u Tuzli pribavi informaciju o trećem upisnom roku i omogućnosti da se svi kandidati iz reda boračke populacije koji su u okviru 2. i 3. upisnog roka položili prijemni ispit upišu na odgovarajuće fakultete.

Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je subvencioniranje troškova prijevoza djece, učenika i studenata na području Tuzlanskog kantona za školsku 2013/2014 godinu. U cjelokupnom iznosu troškovi prijevoza subvencioniraju se za djecu, učenike i studente iz porodica korisnika stalne novčane pomoći, djecu, učenike i studente bez roditeljskog staranja koji su na porodičnom smještaju, te djecu, učenike i studente sa invaliditetom, odnosno smetnjama u fizičkom ili psihičkom razvoju i njihove pratioce.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je danas Odluku o utvrđivanju teksta i raspisivanju javnog poziva za raspodjelu sredstava sa potrošačke jedinice subvencioniranje kamata za stambeno zbrinjavanje mladih kako bi bila sačinjena rang-lista kandidata za dodjelu sredstava.

Vlada Tuzlanskog kantona formirala je Komisiju sa zadatkom da provede proceduru, izvrši bodovanje kandidata i sačini rang listu u skladu sa Odlukom o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za raspodjelu sredstava za subvencioniranje kamata za stambeno zbrinjavanje mladih. Komisiju čine predsjednik Ovčina Senad, zamjenik predsjednika Fuad Mešanović i članovi Sanela Dedić, Danijel Nikolić i Kemal Sinanović.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK