TUZLARIJE - BILTEN TK

20.09.2013.
Vlada TK
Odobrena preraspodjela rashoda u iznosu od 3.496,00 KM


Vlada TK odobrila je unutrašnju preraspodjelu planiranih rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2013. godinu između budžetskih korisnika u dijelu vlastitih i namjenskih sredstava u iznosu od 3.496, 00 KM. Planirani rashodi Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta bit će preraspodijeljeni u korist JU OŠ „Brčanska Malta“ Tuzla i to za nabavku materijala i sitnog inventara 600, 00 KM, kao izdaci za tekuće održavanje 1.496, 00 KM i ugovorene i druge posebne usluge 1.400, 00 KM. Ovom preraspodjelom ne mijenja se visina utvrđenih sredstava u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2013. godinu.

Vlada je odobrila unutrašnju preraspodjelu planiranih rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2013. godinu u iznosu od 5.782, 54 KM. Sredstva su namijenjena za tekuće održavanje JU OŠ „Tušanj“ Tuzla odnosno plaćanje obaveza za tekuće održavanje i popravke učionica.

Vlada je donijela Odluku o usmjeravanju pet neplaniranih donacija u Budžet Tuzlanskog kantona za 2013. godinu. JU OŠ „Kiseljak“ Tuzla doznačena su sredstva od strane Evanđeoske crkve Tuzla za nabavku materijala za održavanje objekta u iznosu od 400, 00 KM.

Također, odobreno je usmjeravanje neplanirane donacije u iznosu 100, 00 KM u Budžet Tuzlanskog kantona za 2013. godinu, za kupovinu materijala za održavanje objekta, JU OŠ „Podrinje“ Mihatovići Tuzla nabavka materijala i sitnog inventara, dodijeljene od strane d.o.o.“Deling“ Tuzla.

Iznos od 77.514, 00 KM, dodijeljen od strane Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Vlada TK danas je usmjerila za sufinansiranje Projekta unapređenja efikasnosti pravosuđa u BIH Općinskom sudu Tuzla.

Za sufinansiranje projekta Park integracije usmjerena je neplanirana donacija u Budžet TK za 2013. u iznosu od 993.00 KM JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju koju je donirala Fondacija tuzlanske zajednice.

Iznos od 1.950.90 KM danas je usmjeren OŠ “Slavinovići“ Tuzla za sufinansiranje Projekta „Savremeni trendovi i metodologija rada u okviru različitih predmeta prirodnih nauka“ doniran od strane Regionalnog centra za okoliš BiH.

Vlada TK dala je saglasnost na Odluku Ministarstva industrije, energetike i rudarstva za uplatu doprinosa za 23 zaposlenika privrednog društva „Polet“ d.d. Tuzla u iznosu od 1.058, 00 KM. Finansijska sredstva pomoć su privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom iz resorne nadležnosti, koja u održavanju tekuće likvidnosti nisu u mogućnosti da plaćaju zdravstveno osiguranje u cilju osiguranja pristupa pravima iz obaveznog zdravstvenog osiguranja zaposlenicima i članovima uže porodice zaposlenika u skladu sa zakonom.

Vlada je donijela odluke o obrazovanju interresornih radnih tijela za izradu nacrta Akcionog plana za mlade Tuzlanskog kantona za period 2013-2014. kao i borbu protiv korupcije.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK