TUZLARIJE - BILTEN TK

26.09.2013.
Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona
Prijem za predstavnice Udruženja “Amica Educa”


Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Tuzlanskog kantona Adem Šehidić primio je danas u posjetu predstavnice Udruženja „Amica Educa“, Selmu Aličić i Ivonu Erdeljac.



Cilj posjete je bilo informiranje resornog ministra sa aktivnostima koje trenutno provodi ova nevladina organizacija, a baziraju se na edukaciji prosvjetnih radnika i promociji cjeloživotnog učenja sa namjerom promoviranja svih oblika obrazovanja.
Posebna pažnja posvećena je prezentaciji dva projekta „Prevencija i suzbijanje pojave seksualnog zlostavljanja u djetinjstvu“, koji bi se realizirao u saradnji sa Pedagoškim zavodom Tuzla, a predviđa sistemsku edukaciju 30 prosvjetnih radnika iz osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona. Drugi projekat koji je u planu jeste NTC Sustav učenja čiji je autor dr. Ranko Rajević.
Ovaj projekat ima za cilj-sustav učenja i rada s djecom predškolskog uzrasta s namjerom da se ubrza razvoj inteligencije i stvaralačkog mišljenja. Sa uspješnom realizacijom NTC projekta djeca bi i u fizičkom i u mentalnom razvoju bila daleko spremnija za školu.

Ministar Šehidić izrazio je zadovoljstvo spram predloženih projekata, te obećao pružanje podrške u organizaciji, kao i preporuku za realizaciju prezentiranih projekata.


Priredio(la): MONKS TK