TUZLARIJE - BILTEN TK

27.09.2013.
Podrška manifestacijama kulture
Sa 105.420 KM podržane 22 manifestacije


Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona upriličilo je danas svečano potpisivanje ugovora sa korisnicima sredstava za manifestacije kulture od interesa za Tuzlanski kanton. Za ovu namjenu u 2013. godini iz Budžeta Tuzlanskog kantona izdvojeno je 105.420, 00 KM, a podržane su 22 manifestacije.



“Današnji susret jeste svečani čin potpisivanja ugovora za sufinansiranje manifestacija kulture od značaja za Tuzlanski kanton, a koje su na osnovu kriterija dobile podršku u finansiranju. Manifestacije će biti održane u osam općina. U nekim općinama će biti održana jedna manifestacija, a u nekim više što zavisi od značaja same manifestacije. Maksimalan iznos finansijskih sredstava koja su dodijeljena za tradicionalnu manifestaciju kulture je 10.000, 00 KM”, kazao je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Adem Šehidić.



Predstavnici institucija kulture koji su danas potpisali ugovore istakli su posebnu zahvalnost na prepoznavanju i podršci koju Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona svake godine pružaju ovim institucijama u realizaciji njihovih projekata.

Priredio(la): MONKS