TUZLARIJE - BILTEN TK

01.10.2013.
Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanskog kantona
Prijem za Annemarie Kury, počasnu građanku Tuzle


Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi Tuzlanskog kantona Samir Ništović susreo se danas sa Annemarie Kury, dokazanom humanitarnom radnicom u Bosni i Hercegovini, počasnom građankom Tuzle i glavnom zagovornicom inicijative za izgradnju Dnevnog centra za djecu sa višestrukim smetnjama u razvoju - „Koraci nade“.



Tema sastanka bila je organizacija i finansiranje rada Dnevnog centra. Istaknuto je da se, kada je u pitanju organizacija Koraci nade, radi o nevladinoj organizaciji, čiji rad kao takve ne može biti finansiran iz Budžeta, ali obzirom da se radi o objektu i instituciji veoma visokih standarda, u kojem se profesionalno radi i pomaže velikom broju djece i njihovim roditeljima da prevaziđu teškoće sa kojima se susreću, treba pokušati iznaći za sve strane prihvatljivo rješenje. S tim u vezi neophodno je da o ovoj temi razgovaraju direktno predstavnici Organizacije, Ministarstva, Vlade Kantona i Općine Tuzla, a takav sastanak nastojat će u narednom periodu organizirati Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK.

Ova Austrijanka, koju mnogi od milja zovu i „Majkom Terezom Bosne i Hercegovine“, do sada je dala nemjerljiv doprinos pomažući najugroženije kategorije stanovništva u našoj zemlji i onima kojima je ta pomoć bila najpotrebnija.

Osim razgovora o Centru ministar Ništović je gospođu Kury informisao o drugim aktivnostima Ministarstva, broju korisnika usluga i pomoći koju pruža Ministarstvo, te finansijskim sredstvima koja su u Budžetu Tuzlanskog kantona namijenjena za ovu svrhu.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK