TUZLARIJE - BILTEN TK

09.10.2013.
Vlada TK
Svečani prijem za uspješne sportske kolektive

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Adem Šehidić je danas upriličio svečani prijem za uspješne sportske kolektive u Tuzlanskom kantonu koji su ostvarili zapažene rezultate u 2013. godini.



Prijemu su prisustvovali predstavnici Sportskog saveza TK-a na čelu sa Jadranom Lasetovićem, predstavnici FK „Slobode“ na čelu sa potpredsjednikom Upravnog odbora Mirsadom Tinjićem i trenerima omladinskog pogona Đurićem i Spahićem, te predstavnici Odbojkaškog kluba invalida ´´Drina´´ u Sapni na čelu sa igračima Erminom Jusufovićem i Ejubom Mehmedovićem.
Omladinski pogon FK ´´Sloboda´´ je ove godine osvojio titulu državnog prvaka BiH u fudbalu, u rangu pionira, u izuzetno teškoj konkurenciji sa pionirskim selekcijama klubova iz Sarajeva, Banja Luke, Širokog Brijega i Zenice.



Odbojkaški klub invalida ´´Drina´´ se već duži niz godina uspješno takmiči u Premijer-ligi BiH. Također, ovaj klub je dao nekoliko državnih reprezentativaca koji su osvojili najviša odličja na velikim smotrama počev od Evropskog do Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci.



Ministar Šehidić je čestitao pomenutim sportskim kolektivima na velikim uspjesima te im obećao i konkretnu pomoć u narednom budžetskom periodu.


Priredio(la): MONKS TK