TUZLARIJE - BILTEN TK

09.10.2013.
Vlada TK: Svečani prijem za nagrađene nastavnike i profesore


Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, danas je organizovalo svečani prijem za nagrađene nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona. Na svečanoj ceremoniji 5. oktobra, održanoj u BKC-u u Tuzli, priznanja je primio 21 nastavnik, a među nagrađenima je i uposlenik Pedagoškog zavoda TK. Također, današnjem prijemu je prisustvovalo i šest nastavnika i profesora osnovnih i srednjih škola koji su dobili priznanja od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke povodom Dana učitelja, na ceremoniji održanoj 4. oktobra u Sarajevu.



Ministar Adem Šehidić je, još jednom čestitao nastavnicima i profesorima na zasluženim nagradama i priznanjima, pohvalio je rezultate koje ostvaruju u radu, te iskazao zadovoljstvo i razumijevanje za realizaciju planova i rad ubuduće. Također, tokom razgovora iskazao je zainteresovanost za sve dobre stvari koje su uspostavljene ali i slabosti i probleme s kojima se u obrazovanju susreću, a sve u cilju unapređenja i poboljšanja obrazovnih procesa u školama.



Nastavnici i profesori danas su iskazali posebnu zahvalnost ministru obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona na prijemu, kao i na nastojanjima da se obrazovanje podigne na što kvalitetniji nivo.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK