TUZLARIJE - BILTEN TK

09.10.2013.
Sastanak predsjednika Skupštine TK sa Udruženjem poslodavaca TK


U cilju što kvalitetnije pripreme sutrašnje tematske sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona na čijem dnevnom redu je razmatranje Analize stanja privrede Tuzlanskog kantona sa programom aktivnosti i mjera za stvaranje boljeg ambijenta za održivost i razvoj privrede u Tuzlanskom kantonu, predsjednik Skupštine TK, Slađan Ilić, upriličio je sastanak sa Udruženjem poslodavaca u Tuzlanskom kantonu.



Gosp. Vinko Ćuro, predsjednik Upravnog odbora Udruženja poslodavaca i Izet Imamović, predsjednik Skupštine Udruženja i generalni direktor Fabrike cementa Lukavac, izrazili su zadovoljstvo otvaranjem dijaloga i uspostavljanjem saradnje između rukovodstva Skupštine i poslodavaca Tuzlanskog kantona. Predsjedniku Skupštine je predočeno niz operativnih mjera kojima ovo udruženje zajedno sa Ekonomsko-socijalnim vijećem Tuzlanskog kantona želi dati konkretan doprinos u prevazilaženju trenutne teške situacije u kojoj se nalazi privreda.

Predsjednik Skupštine je istakao da je ovakva saradnja neophodna, te da iz spone između privrednika i zakonodavne i izvršne vlasti mora proizići napredak. Sugerisao je poslodavcima Tuzlanskog kantona da se aktivno uključe u sve rasprave o zakonskim rješenjima i na kantonalnom i na federalnom nivou i da prate rad Skupštine i uključe se u sve teme koje se tiču privrede i razvoja Kantona.

Zaključeno je da će prijedlozi mjera Udruženja poslodavaca, koji će se i obratiti Skupštini, sigurno biti implementirani u zaključke Skupštine, te da će se ovakvi konsultativni sastanci održavati periodično, a da će predstavnici Udruženja poslodavaca i Ekonomsko socijalnog vijeća TK uzeti aktivnije učešće u radu Skupštine.

Priredio(la): Služba za informisanje Skupštine TK