TUZLARIJE - BILTEN TK

07.10.2013.
Vlada TK
Posjeta Vladi Autonomne pokrajine Vojvodine


Turizam je, za razliku od drugih privrednih grana, i u uslovima krize pokazao svoju vitalnost i to je oblast koja zaslužuje značajno mjesto u započetoj regionalnoj suradnji Autonomne pokrajine Vojvodine i Tuzlanskog kantona.



Ovaj zajednički stav usaglasili su prilikom susreta u Vladi Vojvodine pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova gospodin Miroslav Vasin i Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona gospodin Senaid Hadžić. Uz ovaj stav naglašeno je da je turizam spona koja na najbolji način spaja različite ljude i različite kulture.
U razgovor su bili uključeni i pokrajinski sekretar za finansije gospodin Zoran Radoman i direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine gospodin Nebojša Malenković, te Hasan Sejdinović u ime Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja i Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima prezentovanja turističkih resursa obje regije, o mogućnostima zajedničkog nastupa prema Europskim fondovima sa projektima iz oblasti turističke djelatnosti, kao i o prenošenju i korištenju iskustava Vojvodine u organizacijskom, investicionom i promotivnom smislu.

Ovom prilikom su predstavnici Ministarstva obišli i Sajam turizma u Novom Sadu gdje su imali priliku da se upoznaju sa kretanjima turističkog sektora u regionu, te su ostvarili niz drugih bilateralnih kontakata.



Priredio(la): Odjeljenje Vlade TK za informisanje