TUZLARIJE - BILTEN TK

17.10.2013.
Vlada TK unapređuje poslovni ambijent
Objavljene liste investicionih podsticaja i testni elektronski registar administrativnih postupaka




U okviru Projekta „Unapređenje poslovnog ambijenta na Tuzlanskom kantonu s ciljem privlačenja novih investicija" kojeg Vlada Tuzlanskog kantona provodi u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC) objavljena je lista investicionih podsticaja i testni registar administrativnih postupaka na web stranici www.vladatk.kim.ba.



Lista investicionih podsticaja sadrži detaljan popis svih fiskalnih i nefiskalnih podsticaja za jačanje konkurentnosti domaćih i stranih investitora na kantonalnom nivou.

Kompletnu listu možete pogledati na sljedećoj adresi

Testni elektronski registar administrativnih postupaka u nadležnosti organa uprave TK sačinjava 249 administrativnih postupaka koji se provode na nivou Kantona, a samim objavljivanjem navedenog registra pružaju se relevantne informacije o administrativnim postupcima za sve zainteresovane strane. Nakon usvajanja odgovarajućih akata, finalna verzija registra će biti dostupna na web stranici Vlade TK.

Registru administrativnih postupaka možete pristupiti na sljedećoj adresi

Cilj Projekta „Unapređenje poslovnog ambijenta na Tuzlanskom kantonu s ciljem privlačenja novih investicija" je sistematsko unapređenje regulatornog i institucionalnog okvira na području Tuzlanskog kantona kako bi se stvorilo povoljno poslovno okruženje za domaće i inostrane investitore.

Priredio(la): Odjeljenje Vlade TK za informisanje