TUZLARIJE - BILTEN TK

24.10.2013.
Saopštenje za javnost Vlade TK
Skupština JP RTV TK prekinuta zbog nezakonito donesene odluke




S ciljem otklanjanja nedoumica i sprječavanja dezinformisanja javnosti o radu Vlade Tuzlanskog kantona i njenih punomoćnika koji obnašaju dužnost Skupštine JP Radio – televizija Tuzlanskog kantona (JP RTV TK), građane želimo upoznati sa stvarnim stanjem i činjenicama sa jučerašnje sjednice Skupštine ovog javnog preduzeća.

Naime, na osmoj sjednici Skupštine JP RTV TK-a na nepravilan i nezakonit način usvojena je Odluka o izmjeni i dopuni Statuta ovog javnog preduzeća. Odgovarajuće prijedloge izmjena i dopuna Statuta Skupštini su proslijedili neovlašteni predlagači, koji nisu aktivno legitimisani za predlaganje dnevnog reda niti odluke o izmjenama i dopunama Statuta.

Jedini ovlašteni predlagač za izmjene i dopune Statuta Preduzeća je Nadzorni Odbor Preduzeća.

Nakon što su se punomoćnici u Skupštini JP RTV TK u toku jučerašnje sjednice Skupštine konsultovali o do tada obrađenom dnevnom redu i donesenim odlukama te uvidjeli gore navedene nepravilnosti, predsjednik Skupštine je prekinuo sjednicu i obavijestio prisutne da će se nastavak te sjednice Skupštine održati naknadno.

Na ovaj način nastoje se preduprijediti i spriječiti sve eventualne negativne posljedice koje bi sporna odluka o izmjenama i dopunama Statuta mogla proizvesti u normativno-pravnom smislu, te da se u nastavku sjednice Skupštine donesu odluke koje su u potpunosti utemeljene na važećim propisima.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK