TUZLARIJE - BILTEN TK

31.10.2013.
Predstavnici SABNOR-a najavili obilježavanje 70 godina ZAVNOBIH-a




Kako bi ukazali na važnost zajedničkog obilježavanja 70. godišnjice od Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a danas su se sa premijerom Tuzlanskog kantona Seadom Čauševićem i ministrom za boračka pitanja Ibrahimom Salihovićem sastali predstavnici Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata TK Božo Novaković i Radovan Mirković.

Naglašavajući da će i dalje nastaviti borbu za održavanje ideje antifašizma i državotvornosti BiH predstavnici SABNOR-a TK predložili su da u organizaciju predstojeće svečanosti povodom Dana državnosti BiH budu uključene i druge boračke organizacije sa područja Tuzlanskog kantona. Podsjećajući na historijsku važnost ZAVNOBIH-a i njegovanja antifašističkih tekovina premijer Čaušević i ministar Salihović podržali su program obilježavanja 70 godina državnosti BiH te najavili sastanak sa predstavnicima Skupštine TK i boračkih organizacija na kojem će biti dogovoreni detalji o učesnicima i protokolu svečanosti.

Na današnjem sastanku bilo je riječi i o obnavljanju preostalih oštećenih spomenika NOR-a i finansiranju ovog građanskog udruženja.

Priredio(la): Odjeljenje Vlade TK za informisanje