TUZLARIJE - BILTEN TK

31.10.2013.
U Osnovnoj školi ˝Pazar˝ Tuzla
Održan prvi edukativni školski čas ˝Misli na sutra˝




Jučer je u zgradi Općine Tuzla upriličeno potpisivanje pisma namjere između USAID-a Bosne i Hercegovine i Općine Tuzla. Pismo su potpisali predstavnik USAID-a Thomas Rojas i načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović. Nakon Potpisivanja Pisma namjere načelnik Jasmin Imamović sa svojim saradnicima ugošćeni su u Osnovnoj školi "Pazar" gdje je su prisustvovali edukativnom času pod nazivom "Misli na sutra", prvi takav čas na području Bosne i Hercegovine.

Pored načelnika Imamovića i saradnika, edukativnom času su prisustvovali Adem Šehidić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, Mersija Jahić, pomoćnik ministra za obrazovanje i nauku, te Thomas Rojas, direktor ekonomskog odjela USAID-a.



Nakon uvodne riječi, Samir Bajraktarević, direktor Osnovne škole "Pazar", izrazio je iskrenu dobrodošlicu gostima i zahvalio se uvaženim zvanicama što su svojim prisustvom uveličali ovaj, za školu veoma važan događaj. Nakon obraćanja uvaženih zvanica, gostima je pripremljen i prezentiran bogati kulturno-umjetnički program školskog hora, folklora i ritmičke sekcije.

Prvi edukativni školski čas "Misli na sutra" moderirao i vodio je Zoran Bogunović ispred 3E. Čas je održan pred učenicima petih razreda naše škole, koji je započeo sa edukativnim animiranim filmom putem kojeg su učenici na vrlo pristupačan i njihovom uzrastu prihvatljiv način, mogli sagledati i usvojiti znanja o načinu i mogućnostima koje pruža ušteda energije i koliko sami učenici mogu tome doprinjeti i biti sastavni dio očuvanja okoliša.



Škola "Pazar" je ovim dobila mnogo, prije svega unapređenje i nastavak daljnje saradnje sa USAID-om te nastavku novih projektnih aktivnosti na polju Energetske efikasnosti koji direktno utiču na poboljšanju uslova rada i kvalitetnijeg obrazovnog procesa.

Novinarska sekcija OŠ "Pazar"