TUZLARIJE - BILTEN TK

04.11.2013.
Ministar Adem Šehidić primio članove ŽOK “Sloboda-Tuzlafarm”:
Pokretanje škole odbojke je budućnost sporta


Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Tuzlanskog kantona, Adem Šehidić primio je danas u posjetu predstavnike Ženskog odbojkaškog kluba “Sloboda-Tuzlafarm”. Predstavnici kluba prezentirali su rezultate ostvarene u protekloj godini, program rada za tekuću godinu, te plan učešća na takmičenjima koja su na rasporedu u narednom periodu.



U smislu podrške ovom klubu, ministar Šehidić je iskazao spremnost za pomoć klubu, uvažavajući kriterije i uslove za raspodjelu sredstava, rezultate koji se postižu, kao i ukupna sredstva namijenjena za podršku sportu u ovoj godini.

Na današnjem sastanku prezentiran je i projekat afirmacije i vraćanja interesa za žensku odbojku u našem gradu. Projekat se zasniva na školi odbojke za osnovce i srednjoškolce. Potpisan je sporazum sa desetak osnovnih škola i ide se u realizaciju sporazuma, da se djeca usmjeravaju ka ovom sportu, a dugoročno ka stvaranju i kadrovske osnove Kluba.

Ministar Šehidić je predstavnicima kluba uputio čestitke za postignute rezultate i iskazao zadovoljstvo zbog pokrenutog projekta škole odbojke. U ime Ženskog odbojkaškog kluba “Sloboda-Tuzlafarm” današnjem sastanku prisustvovali su predsjednik Aziz Čačković, te Mirsad Bakalović, Almir Žilić, Admir Muslimović i Edin Mukinović, uz igračice Sanju Kojić Đurić i Lejlu Softić, koji su se ministru Šehidiću zahvalili na prijemu i podršci.

Priredio(la): ŽOK “Sloboda-Tuzlafarm”