TUZLARIJE - BILTEN TK

27.11.2013.
Započela edukacija o provedbi projekata javno-privatnog partnerstva


U organizaciji Komisije za koncesije Tuzlanskog kantona, danas je održana prva edukacija lica koja sudjeluju u pripremi, predlaganju i provedbi projekata javno-privatnog partnerstva. Kroz deset tema koje su obuhvatile postupke pripreme, predlaganja, odobravanja, finansiranja, ugovaranja i praćenja provedbe projekata javno-privatnog partnerstva polaznici su stekli osnovna saznanja o ovoj temi, koja će im sigurno pomoći u daljoj provedbi Zakona o javno – privatnom partnerstvu, koji je operativan od početka 2013. godine.

Tuzlarije


Svi polaznici koji su uspješno završili program educiranja dobit će potvrde čime će i zvanično biti osposobljeni za provođenje postupaka javno-privatnog partnerstva. Edukaciji je prisustvovalo 13 polaznika iz 6 općina, i 8 polaznika iz ministarstava u Vladi Tuzlanskog kantona i kao i Ureda za internu reviziju.

Tuzlarije


Komisija za koncesije će u narednom periodu organizovati educiranje lica iz ostalih segmenata javnog sektora (javne ustanove, javna preduzeća, privredna društva u vlasništvu ili većinskom vlasništvu Kantona i jedinica lokalne samouprave), kao i za predstavnike općina koje nisu uputile svoje predstavnike na današnju edukaciju.

Priredio(la): Odjeljenje Vlade TK za informisanje