TUZLARIJE - BILTEN TK

23.11.2013.
Prijem delegacije SABNOR-a u Skupštini Tuzlanskog kantona


Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Slađan Ilić, uprličio je danas (23.11.2013. godine) prijem za predstavnike Saveza antifašista i boraca narodno-oslobodilačkog rata Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Povod je obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine, zapravo 70. godišnjica održavanja ZAVNOBiH-a, kada je obnovljena državnost naše zemlje.

Predstavnici SABNOR-a upoznali su predsjednika Skupštine Tuzlanskog kantona sa nizom aktivnosti koje organizuju u povodu obilježavanja ovog značajnog datuma. A iznijeti su i problemi sa kojim se ovo udruženje suočava (devastirani spomenici, loša saradnja sa određenim lokalnim zajednicama...).

Predsjednik Skupštine, Slađan Ilić, naglasio je da institucije vlasti moraju uzeti značaniju ulogu u saradnji sa SABNOR-om, naročito na realizaciji zajedničkih projekata i rješavanju problema u koje se, u skladu sa nadležnostima i mogućnostima, mogu uključiti.

Zaključeno je da će Skupština Tuzlanskog kantona i SABNOR TK kontinuirano sarađivati i na taj način njegovati ideologiju antifašizma i ljubavi i poštovanja prema domovini.

Skupština Tuzlanskog kantona, u saradnji sa SABNOR-om i Koordinacijom boračkih saveza TK organizuje svečanu sjednicu povodom 25.novembra – Dana državnosti BiH, u ponedjeljak, u 11, 00 sati, u Narodnom pozorištu Tuzla.