TUZLARIJE - BILTEN TK

21.11.2013.
Kantonalna, federalna, državna i međunarodna takmičenja
Priznanja za najuspješnije učenike


Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona i Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona danas su u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, organizovali manifestaciju promovisanja učenika osnovnih i srednjih škola koji su u školskoj 2012/13. godini ostvarili zapažene rezultate na kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima. Za ove namjene izdvojeno je 20.785 KM, a nagrađeno je 209 učenika osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Čestitke najuspješnijim učenicima na početku svečanosti uputio je ministar Adem Šehidić:”Vaša nagrada je i više nego zaslužena i zato vam na njoj čestitam u svoje ime i u ime svih kojima ona znači, koji razumiju njen smisao, važnost i ljepotu”, te je učenicima uručio priznanja i poželio sreću u daljem radu i nastavku školovanja. Pored ministra, priznanja su uručili Nikola Čiča, direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona i Mersija Jahić, pomoćnik ministra za obrazovanje i nauku.

U okviru ove manifestacije kojoj su prisustvovali roditelji, nastavnici, profesori, direktori škola i prijatelji izveden je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili učenici osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona, a domaćin manifestacije bila je JU Mješovita srednja građevinsko-geodetska škola u Tuzli.

Priredio(la): MONKS TK