TUZLARIJE - BILTEN TK

21.11.2013.
Univerzitet u Tuzli
Dodijeljene Zlatne plakete i priznanja najboljim studentima


Svečanom akademijom u amfiteatru Filozofskog fakulteta Univerzitet u Tuzli proslavio je svoj 37. rođendan. Povodom vrijednog jubileja najboljim studentima su dodijeljene Zlatne plakete, a profesorima koji su u protekloj godini izabrani u trajno zvanje redovni profesor su uručena posebna priznanja Univerziteta u Tuzli.

Tuzlarije


Tuzlarije


Zlatnu plaketu Student generacije Univerziteta u Tuzli dobili su : Maida Selmić – 9, 96 (Tehnološi fakultet odsjek Prehrambena tehnologija, odjeljenje u Travniku), Azira Muminović - 9, 85 (Ekonomsko fakultet smjer Menadžment), Sanda Ibrić - 9, 84 (Fakultetet elektrotehnike odsjek Komunikacije), Ivana Bošnjaković – 9, 82 (Pravni fakultet), Adisa Ejubović – 9, 80 (Filozofski fakultet odsjek Engleski jezik i književnost), Damir Malkočević – 9, 76 (Rudarsko-geološko-građevinski fakultet, odsjek Studij sigurnosti i pomoći), Esmeralda Kamberović 9, 75 (Farmaceutski fakultet) i Edvina Lević – 9, 60 (Fakultet za tjelesni odgoj i sport).

U zvanje redovnog profesora Univerziteta u Tuzli u 2013. godini izabrani su: Asim Horozić, Amir Nuhanović, Zlata Mujagić, Adib Đozić, Nedžad Ibrahimović, Dragan Keser, Elmir Čičkušić, Nedima Kapidžić-Bašić, Dženita Ljuca, Senada Avdić, Tihomir Knežiček, Dinka Pašić-Škripić i Vahida Selimbašić.

Tuzlarije


Dobitnici Zlatnih plaketa Azira Muminović, Edvina Lević i Damir Malkočević za naš portal su izjavili:



Rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr Enver Halilović istakao je kako će univerzitet nastaviti sa praksom dobrog rada i biti još bolji u budućnosti. Također je rekao da će založiti da najbolji studenti budu zaposleni na fakultetu. Pogledajte šta je još izjavio rektor Halilović.



U okviru obilježavanja 37 godina rada i postojanja Univerziteta u Tuzli bit će upriličena Promocija diplomaca Univerziteta u Tuzli. Ove godine Univerzitet u Tuzli promovirati će 2113 diplomaca. Svečana promocija će se održati u utorak, 26.11.2013. godine, sa početkom u 10, 00 sati u velikoj dvorani SKPC „Mejdan“ u Tuzli.

S.P.