TUZLARIJE - BILTEN TK

18.11.2013.
Vlada TK
Bitan je zajednički put


Da je sadašnju tešku etapu u društvenom životu u svim kantonima moguće preći stvaranjem sfera u kojima su vrijednosti konstantne, složili su se i premijer Tuzlanskog kantona Sead Čuašević i gost, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović tokom današnjeg, prvog zvaničnog sastanka. Neki od problema, poput osiguranja nastave iz nacionalne grupe predmeta učenicima iz Konjević Polja, mobilizirao je sve relevantne sagovornike i postoje nagovještaji da će ovih dana biti riješen, kazao je muftija Fazlović zahvalivši se na angažmanu resornog kantonalnog ministra Adema Šehidića.



Ističući da je obrazovanje jedna od važnijih veza muftija Fazlović je, zadovoljan dosadašnjom saradnjom, ukazao na važnost komunikacije i otvorenih vrata.
Nakon što je gosta upoznao sa detaljima vezanim za promjene u sastavu Vlade TK, premijer Čaušević je obećao pomoći i projekte povratka kako bi povratnici mogli živjeti od svog rada. Premijer je ovom prilikom pokazao interes i za problem Memorijalnog centra u Gornjoj Kalesiji – Memići, koji još uvijek, prema riječima muftije Fazlovića, nije adekvatno normativno regulisan. Današnjem sastanku prisustvovala je i ministrica zdravstva TK Nermina Hadžigrahić.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK