TUZLARIJE - BILTEN TK

03.12.2013.
Vlada TK
Nikola Čiča direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona

Vlada je donijela Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju članova Ekonomsko – socijalnog vijeća za područje TK. Do izmjene je došlo jer su dosadašnji članovi Vijeća u ime Vlade Tuzlanskog kantona prestali obavljati poslove i funkciju ministara, te su imenovani novi ministri u Vladi Tuzlanskog kantona Zvonimir Iveljić i Emir Hujdurović.


Vlada je dala saglasnost na prijem dva državna službenika u Ministarstvu pravosuđa i uprave TK. Riječ je o radnom odnosu na neodređeno vrijeme na mjestu pomoćnik ministra za pravosuđe i upravu i stručni saradnik za finansijsko računovodstvene poslove.

Vlada TK imenovala je Nikolu Čiču za direktora Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

Vlada je imenovala Komisiju za izbor i provođenje postupka Javnog oglasa za izbor kandidata za imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju.

Za komandanta Kantonalnog štaba civilne zaštite Vlada Tuzlanskog kantona danas je postavila Sead Hasić, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede a novi članovi su Zvonimir Iveljić, ministar industrije, energetike i rudarstva i Emir Hujdurović, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada TK danas je imenovala privremeni Upravni odbor JU Veterinarski zavod TK na period najduže tri mjeseca.

Data je i saglasnost na odluku Nadzornog odbora Fabrike obuće „Aida“ D.D. Tuzla o imenovanju Zejćira Mehića, dipl. ing. Zaštite na radu iz Tuzle za direktora Fabrike na period od 4 godine.
Vlada Tuzlanskog kantona danas je imenovala odbore u više škola na području TK.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK