TUZLARIJE - BILTEN TK

02.12.2013.
Skupština TK
Denis Bećirović posjetio Tuzlanski kanton



U radnoj posjeti Tuzlanskom kantonu i Skupštini Tuzlanskog kantona danas, (2.12.2013. godine), boravio je predsjedavajući najvišeg zakonodavnog tijela BiH - Predstavničkog doma Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, dr.Denis Bećirović.
Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Slađan Ilić, istakao je da se ova posjeta može nazvati istorijskom, jer je ovo prvi put da predsjedavajući institucije ovog nivoa vlasti dolazi u posjetu Tuzlanskom kantonu i na taj način izražava interesovanje za kantonalni nivo vlasti i probleme sa kojim se susreću.

Tuzlarije


Dr. Denis Bećirević čestitao je predsjedniku Skupštine Tuzlanskog kantona na umješnom i uspješnom vođenju Skupštine u teškom i turbulentnom vremenu u kojem se nalazimo, a kao argument tome je funkcionalan i aktivan rad Skupštine Tuzlanskog kantona uz realizaciju osnovnih programskih aktivnosti.

Naglasio je da parlamenti na svim novoima vlasti ne smiju biti statični jer imaju ogroman legitimitet kao direktni predstavnici građana koji su ih izabrali, a njihova aktivna uloga je i značajan doprinos strateškim ciljevima Bosne i Hercegovine: intergacija u Evropsku uniju i NATO i uspostavljanje dobre regionalne saradnje.

Zaključeno je da je uspostavljanje vertikalne komunikacije unutar zakonodavne strukture vlasti neophodna jer je na taj način moguće doći do pravovaljanih informacija i zajedničkog djelovanja u funkciji ekonomskog i društvenog napretka Bosne i Hercegovine.
Ova posjeta je početak za jednu otvorenu, prijateljsku i konstuktivnu saradnju koja će, kako su se složili učesnici današnjeg sastanka, uskoro uslijediti.

Dijana Delalić