TUZLARIJE - BILTEN TK

04.12.2013.
Održana vanredna sjednica Vlade TK
Korak ka skraćenju administrativnih procedura


Vlada Tuzlanskog kantona je na današnjoj vanrednoj sjednici donijela Odluku o dopunskim pravilima upravnog postupka koje vode organi uprave TK. Odlukom se bliže uređuju dopunska pravila postupanja, način rada, međusobna saradnja kantonalnih ministarstava i drugih organa uprave TK, rokovi za postupanje, kao i druga pitanja od značaja za provođenje upravnih postupaka koje vode organi uprave po zahtjevu stranke.

Vlada je donijela Odluku o uspostavi Registra upravnih postupaka koje vode organi uprave Tuzlanskog kantona. Odlukom se uspostavlja Registar upravnih postupaka koje vode organi uprave Tuzlanskog kantona, određuju nosioci aktivnosti za njegovu uspostavu, osnovna načela Registra, osnivanje i ustroj tijela nadležnog za vođenje registarskih postupaka, te druga pitanja od značaja za vođenje i održavanje Registra.

Vlada TK donijela je Pravilnik o vođenju i održavanju Registra upravnih postupaka koje vode kantonalni organi uprave i imenovala članove Koordinacionog tijela za vođenje Registra upravnih postupaka.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o ovlašćenju za kolektivno potpisivanje naloga za plaćanje preko Jedinstvenog računa trezora Tuzlanskog kantona.

Vlada TK donijela je Odluku o popisu sredstava i izvora sredstava kod svih budžetskih korisnika sa stanjem na dan 31.12.2013. godine. Fizički popis stalnih sredstava, sitnog inventara, auto guma i materijala, budžetski korisnici izvršit će do 31.12.2013. godine, a usaglašavanje knjigovodstvenog sa stvarnim stanjem do 10. januara 2014. godine.

Vlada je, također, donijela Odluku o formiranju Glavne centralne popisne komisije sredstava i izvora sredstava Budžeta Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK