TUZLARIJE - BILTEN TK

29.05.2008.
Press konferencija u povodu manifestacije
Dani jagodastog voća BiH


U povodu svečanog otvaranja privredne manifestacije „Dani jagodastog voća BiH“ Čelić 2008, danas je u Sali za sjednice Vlade TK održan sastanak organizacionog odbora i press konferencija.



„Dani jagodastog voća BiH“ je manifestacija koja se u kontinuitetu održava već 19 godina, a svojim karakterom predstavlja sajam proizvođača jagodastog voća i poljoprivredne mehanizacije.

Pored prezentacije jagoda i jagodastog voća kao i poljoprivredne mehanizacije 30. maja, prvog dana manifestacije, bit će priređena i prezentacija Bosanske sofre. Ovim povodom na trpezi sofre naći će se preko 500 tipičnih bosanskih jela.



Osim prezentacijskog dijela manifestacije 31. maja u 10 sati i 30 minuta bit će održan i okrugli sto na temu: „Pravci razvoja proizvodnje jagodastog voća na području općine Čelić“.

Ova manifestacija svojim karakterom i brojem izlagača pokazuju da je Čelić postao regionalni centar kada je u pitanju proizvodnja jagodastog voća.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 30. Maj 2008. godine u krugu fabrike za preradu voća i povrća u Čeliću, sa početkom u 11:00 sati.

Današnjem sastanku izmedju ostalih ispred Vlade Tuzlanskog kantona, koja je i jedan od pokrovitelja manifestacije, prisustvovali su ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo TK, Amir Hasić i ministar za trgovinu, turizam i saobraćaj TK, Zoran Milić.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona