TUZLARIJE - BILTEN TK

29.12.2013.
Vlada TK
Podrška povratku

TuzlarijeVlada TK dala je saglasnost na Odluku kojom su odobrena sredstava Općini Živinice za izgradnju vodovoda u MZ Tupkovići. Iznos od 10.000, 00 KM odobren je Općini Živinice kao učešće Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak u rješavanju projekta održivog povratka a kao pomoć drugim nivoima vlasti u slučaju potreba za hitnim intervencijama u zonama povratka i kolektivnim centrima.

Sredstva su namijenjena kao učešće u izgradnji vodovoda u MZ Tupkovići, zaseocima Ciljuge, Čauševići, Samardžići i Glavica.
Vlada je dala saglasnost o odobravanju 25.000, 00 KM Općini Gračanica za sufinansiranje asfaltiranja puta Donja Lohinja-Gornja Lohinja u dužini od 2599 metara. U Gornjoj Lohinji trenutno živi 196 stanovnika uglavnom prognanika koji su u MZ Gornja Lohinja našli stalno mjesto prebivališta kao i 5 povratničkih porodica srpske nacionalnosti. MZ Gornja Lohinja nema asfaltiranog puta, te su i mještani spremni u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima učestvuju u realizaciji projekta. Općina Gračanica je dala saglasnost za ovaj infrastrukturni objekat i uputila zahtjev za realizaciju pomoći u visini od 25.000, 00 KM.

Vlada TK dala je saglasnost o odobravanju sredstava Općini Tuzla za sufinansiranje izgradnje vodovodne mreže u MZ Požarnica Tuzla. Iznos od 20.000, 00 KM. Sredstva su namijenjena kao učešće u sufinansiranju izgradnje vodovodne mreže u MZ Požarnica Tuzla. U MZ Požarnica trenutno živi oko 100 domaćinstava od čega je 15% povratnika.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK