TUZLARIJE - BILTEN TK

27.12.2013.
Vlada TK: Razrješenja i imenovanja
Velid Torić razriješen dužnosti direktora Zavoda zdravstvnog osiguranja TK


Tuzlarije


Vlada TK je na današnjoj vanrednoj sjednici razriješila dužnosti direktora Zavoda zdravstvnog osiguranja TK i imenovala novog do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog, a najduže tri mjeseca. Napomena redakcije: Podsjećamo, riječ je o Velidu Toriću koji je u nedavnoj akciji SIPA-e uhapšen zajedno sa Mithatom Osmanovićem, zastupnikom u Parlamentu FBiH, zbog uzimanje mita.

Vlada je odbila prigovor Ibrahima Lapandića na rješenje Vlade TK o razrješenju kao neosnovan, na osnovu mišljenja Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Vlada je dala saglasnost za preuzimanje državnog službenika iz Ureda Vlade TK u Ministarstvo pravosuđa i uprave TK.

Vlada je prihvatila Informaciju o sazivanju XV Skupštine dioničara Javnog preduzeća za vodoprivrednu djelatnost „Spreča“ d.d. Tuzla.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada TK je dala saglasnost na imenovanje Kemala Nurkića za direktora JP RTV TK na mandat od 4 godine.

Vlada je imenovala Upravni odbor JU Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa TK

Vlada TK također je dala saglasnost na Odluku UO JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla o razrješenju i imenovanju novog vršioca dužnosti direktora ove javne ustanove.

Vlada je imenovala punomoćnike koji će, u ime osnivača, vršiti ovlašćenja Skupštine Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“.

Vlada TK je na vanrednoj sjednici razriješila i privremeno imenovala više Školskih odbora.

Priredio(la): Odjeljenje Vlade TK za informisanje