TUZLARIJE - BILTEN TK

27.12.2013.
Vlada TK
Preraspodjelom do sredstava za bruto plaće i naknade plaća


Vlada Tuzlanskog kantona donijela je niz odluka o unutrašnjoj preraspodjeli između budžetskih korisnika u dijelu budžetskih sredstava u iznosu od 1.130.900, 00 KM. Unutrašnja preraspodjela je predlažena u cilju obezbjeđenja sredstava za bruto plaće i naknade plaća.

Vlada je dala saglasnost na Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o odobravanju sredstava u operativnom planu Budžeta Tuzlanskog kantona za period oktobar-decembar 2013. godine. Predloženi pregled odobrenih rashoda i izdataka u operativnom planu za period oktobar-decembar 2013. godine je izmijenjen u cilju obezbjeđenja dodatnih sredstava u operativnom planu za izmirenje obaveza po osnovu plaća i naknada zaposlenih, troškova pritvora i materijalnih troškova, posebno u dijelu koji se odnosi na komunalne i ugovorene i druge posebne usluge.

Izvršene su unutrašnje preraspodjele rashoda i izdataka, kako unutar pojedinih korisnika, tako i između korisnika u skladu sa članom 20 Zakona o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2013. godinu. Ovim izmjenama visina odobrenih sredstava u operativnom planu za period oktobar-decembar 2013.godine ostaje nepromijenjena.
Vlada TK donijela je 4 odluke kojim se odobravaju sredstava sa budžetske pozicije „Sredstva za utrošak prihoda od koncesija“.

Riječ je o sredstvima na ime troškova upravljanja kreditom, kreditora (UniCredit Bank Austrija AG), u postupku realizacije Programa sufinansiranja Projekta izgradnje kanalizacije i vodosnabdijevanja općine Čelić.

Vlada TK donijela je Odluku o ostvarivanju prava iz primarne zdravstvene zaštite povratnika u Republiku Srpsku u domovima zdravlja na području Tuzlanskog kantona. Ovom Odlukom povratnicima iz Federacije Bosne i Hercegovine u Republiku Srpsku omogućeno je ostvarivanje prava na korištenje primarne zdravstvene zaštite u svim domovi zdravlja na području Tuzlanskog kantona i utvrđeni izvori finasiranja tih prava.

Sredstva za finansiranje primarne zdravstvene zaštite povratnika bit će obezbijeđena Finansijskim planom Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona u iznosu do 600 000, 00 KM od čega bi Dom zdravlja Čelić dobio do 32.000, 00 KM, Dom zdravlja Doboj Istok do 115.000, 00 KM, Dom zdravlja Kalesija do 6.500, 00 KM, Dom zdravlja Kladanj do 36.500, 00 KM, JZU Dom zdravlja Sapna do 372.000, 00 KM i Dom zdravlja Teočak do 38.000, 00 KM.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK