TUZLARIJE - BILTEN TK

26.12.2013.
Izbor sportiste godine Tuzlanskog kantona
Mirsada Suljkanović i Igor Emkić najbolji u 2013. godini


Karatistkinja Mirsada Suljkanović i kickbokser Igor Emkić proglašeni su najboljim sportistima Tuzlanskog kantona za 2013. godinu, na 20. jubilarnoj manifestaciji „Izbor sportiste godine TK“, koja je održana večeras u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.

Tuzlarije


Mirsada Suljkanović, članica KBS Tuzla Sinbra, ove godine je osvojila prvo mjesto na Karate World Cup-u u Laškom, te peto mjesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Ovo je njena treća titula najbolje sportiskinje u Tuzlanskom kantonu. Zbog opravdanih razloga, Mirsada se večeras nije pojavila na ovoj manifestaciji, a nagradu je preuzeo njen brat Merim.

Tuzlarije


Sve pohvale idu i kickbokseru Igoru Emkiću, članu KBV „Flek Tom-Cat“, kojem je ovo peta titula najboljeg sportiste Tuzlanskog kantona. Emkić je, kako smo u više navrata i pisali, u ovoj godini osvojio titulu prvaka u disciplini low kick (-81 kg) na najvećoj svjetskoj smorti borilačkih vještina "World Combat Games“, koje su održane u oktobru u Rusiji.

Tuzlarije


Prema odluci Stručnog žirija, koji je radio u sastavu Vinko Galušić, predsjednik, Merima Softić, Mirela Osmanović, Muhamed Avdić i Mujo Hasić, u ostalim kategorijama su nagrađeni:

NAJUSPJEŠNIJI SPORTISTI INVALIDI – ŽENE:

1.Kadira Nukić, Streljački invalidski klub „Tuzla“

NAJUSPJEŠNIJI SPORTISTI INVALIDI – MUŠKI:

1.Ermin Jusufović, SKISO „Sinovi Bosne“ – Lukavac

NAJUSPJEŠNIJA SPORTSKA EKIPA INVALIDA:

1.Streljački invalidni klub Tuzla
2.SKISO Sinovi Bosne Lukavac
3.Klub specijalnih sportova Tuzla

NAJUSPJEŠNIJI TRENER U INVALIDNOM SPORTU:

1.Ejub Mehmedović, trener reprezentacije BIH u sjedećoj odbojci.

Specijalno priznanje u oblasti invalidnog sporta uručeno je Borisu Kasumoviću koji je osvojio prvo mjesto na Međunarodniom karate turnir „Od hendikepa do hepienda“ Zrenjanin 2013.

Tuzlarije


Tuzlarije


NAJUSPJEŠNIJI KADET/KADETKINJA:

1.Adi Mešetović, Gradski klub vodenih sportova „Jedinstvo“ Tuzla
2.Melisa Brčaninović, KK „Jedinstvo BH Telecom“ Tuzla
3.Vanessa Tinjić, KRSG Sloboda Tuzla

NAJUSPJEŠNIJI JUNIOR/JUNIORKA:

1.Emina Konjić, AK Doboj Istok, Klokotnica
2.Dajana Crnoglavac, KBS „Tuzla-Sinbra“ Tuzla
3.Aziz Kijametović, Teniski klub „Dramar“ Tuzla

NAJUSPIJEŠNIJI TRENER U VALIDNOM SPORTU:

1.Salko Zildžić, KBV „ FlekTom Cat“ Tuzla
2.Zijah Jogunčić, Kuglaški klub Sloboda Tuzla
3.Jasmin Mujić, AK Doboj Istok, Klokotnica. Tuzlarije.net

NAJUSPJEŠNIJE EKIPE U MUŠKOJ/ŽENSKOJ KONKURENCIJI:

1.Kuglaški klub Sloboda – Tuzla
2.OK Kula Gradačac
3.KK „Jedinstvo BH Telecom“ Tuzla

NAJUSPJEŠNIJI SENIOR/SENIORKA:

1.Muris Đug, SRD „Rudar – Kreka“ Tuzla
2.Selma Sejdinović, Džudo klub Lukavac - Lukavac
3.Osman Junuzović, AK Doboj Istok, Klokotnica

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Pored priznanja, svim sportisti su dobili i novčane nagrade koje dodjeljuje Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

Jubilarni Izbor sportiste TK-a bio je prilika da se Sportski savez Tuzlanskog kantona prigodnim priznanjima zahvali onima koji su dali svoj doprinos u razvoju sporta u protekle dvije decenije. Posebna priznanja za razvoj i promociju sporta uručena su Nedimu Muharemagiću, istaknutom sportskom radniku i Mustafi Hukiću posthumno, legendarnom igraču i treneru FK Sloboda. Sportski savez TK uručio je i nagrade istaknutim trenerima za njihov doprinos u razvoju i promocij sporta u TK. Priznanja su dobili: Fikret Selman, KBS „Tuzla-Sinbra“ Tuzla, Muhamed Delić, AK „Sloboda – Tehnograd“ Tuzla, Hajrudinu Trle, BK „Zmaj od Bosne“ Tuzla i Emir Junuzović, RK „Konjuh“ Živinice. Organizator je uručio još dva priznanja zaslužnim klubovima i organizacijama, a to su: Omladinski košarkaški klub Sloboda iz Tuzle i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije


U zabavnom dijelu programa publiku u Bosanskom kulturnom centru su zabavljali Maid Hećimović, Amel Ćurić i polaznici Škole pjevanja Lejle Teskeredžić.



Tuzlarije


Tuzlarije


Sportski savez Tuzlanskog kantona na ovoj je manifestaciji ugostio učenike iz Konjević Polja, koji su u proteklom periodu sa roditeljima protestovali i tražili svoja prava ispred institucija OHR-a u Sarajevu. Svim mališanima su uručeni prigodni novogodišnji pokloni.

Tuzlarije


Kao i u prethodne tri godine, na manifestaciji je distriburian sportski magazin „Trijumf“, koji organizator izdaje u sklopu ove tradicionalne manifestacije.

S.P.