TUZLARIJE - BILTEN TK

23.12.2013.
Vlada TK
Raspodjela sredstava vjerskim zajednicama i udruženjima


Tuzlarije


Vlada TK donijela je danas Program raspodjele 152.114 KM kao pomoć vjerskim zajednicama za 2013. godinu. Islamskoj zajednici - Muftijstvu Tuzlanskom bit će usmjereno 76.000 KM, Katoličkoj crkvi - Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Breške 46.114 KM dok će Srpska pravoslavna crkva – Crkvena opština Tuzla dobit 30.000 KM.

Vlada je donijela Odluku o izmjeni Programa raspodjele sredstava za organizacije i udruženja Tuzlanskog kantona.

Vlada TK dala je saglasnost na izmjenu i dopunu Programa raspodjele sredstava za „Nauku“ za 2013. godinu.

Vlada TK dala je saglasnost na Program raspodjele sredstava sa pozicije „Tekući transferi neprofitnim organizacijama“ za 2013.godinu. Sredstva u visini od 17.807 KM bit će raspodijeljena neprofitnim organizacijama i udruženjima, a na osnovu podnesenih programa odnosno projekata koji se odnose na organizaciju akcija dobrovoljnih darivanja krvi na terenu.

Vlada Tuzlanskog kantona na sjednici donijela je Odluku kojom odobrava sredstva u visini od 18.497 KM Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine na ime sufinansiranja učešća predstavnika TK u Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine – na ime redovnih aktivnosti tri člana ANUBiH predstavnika Tuzlanskog kantona u 2013. godini.

Vlada TK donijela je Odluku o odobravanju sredstava za troškove smještaja, ishrane i zdravstvenog osiguranja studenata iz Palestine u akademskoj 2013/2014. godini. Riječ je o troškovima partipacije i troškova školarine 7 studenata iz Palestine kojim će biti omogućen smještaj i ishrana u Studentskom centru Tuzla.

Vlada TK donijela je donijela više odluka o odobravanju sredstava za subvencioniranje kamata za stambeno zbrinjavanje mladih.

Vlada je donijela i pet odluka o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2013.

Vlada Tuzlanskog kantona je donijela Program raspodjele sredstava iz Budžeta Tuzlanskog kantona sa potrošačke jedinice – Mediji za 2013. Godinu u ukupnom iznosu od 70 .000 KM od čega 42.000 KM za medije u privatnom sektoru (privatna preduzeća), 17.500 KM za medije u javnom sektoru (javna preduzeća) i 10.500 KM za neprofitne organizacije koje obavljaju i poslove javnog informisanja.

Vlada je dala saglasnost na prijedlog Programa raspodjele sredstava za sufinansiranje i ostvarivanje javnog interesa TK u oblasti tjelesne kulture i sporta za 2013. godinu.

Priredio(la): Odjeljenje Vlade TK za informisanje