TUZLARIJE - BILTEN TK

16.12.2013.
Vlade TK
Ministar Hujdurović obradovao povratnike


Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Emir Hujdurović u petak je dodjelom prehrambenih paketa obradovao osam porodica sa područja općine Bratunac. Naime, povjerenik mjesne zajednice Glogova Bekir Hasanović je zamolio Ministarstvo da se za određene porodice koje su u stanju socijalne potrebe, odnosno gdje roditelji nisu zaposleni, a imaju malu djecu koja pohađaju školu, u skladu sa mogućnostima obezbijedi neki vid pomoći.

Tuzlarije


Reagujući na ovu molbu Ministar je povratnicima, u skladu sa trenutnim mogućnostima, uručio prijeko potrebne namjernice.
„Svjesni smo da se radi o skromnim količinama namjernica, koje svakako neće riješiti probleme ove populacije, ali će im barem pomoći da se u ove naredne hladne i praznične dane makar malo sigurnije osjećaju i da im trpeza bude malo bogatija“, istakao je ministar Hujdurović.

Tuzlarije


Na osnovu analize uslova u kojima žive povratnici Ministar će u narednim danima ponovno posjetiti povratnike na području Bratunca, ali i povratnike u Simin Hanu, Požarnici i Ban Brdu na području Općine Tuzla, te im uručiti prehrambene pakete.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK