TUZLARIJE - BILTEN TK

15.12.2013.
Esed Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma ˝Tuzla˝:
˝MAT se prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u BiH˝


U kadrovskoj križaljci, kojom se stranke na vlasti u Skupštini TK bave već tri godine, od završetka prošlih izbora, jedna smjena direktora prošla je prilično nezapaženo, možda i zato što se potrefilo da je prethodnom direktoru istekao mandat. Riječ je o Enveru Jukanoviću, dugogodišnjem direktoru Međunarodnog aerodroma "Tuzla", kojeg je na toj poziciji zamijenio Esed Mujačić. O Mujačiću se na netu ne može naći puno podataka osim da je vojni penzioner iz Gračanice, saobraćajne struke, te da je bivši član BPS-a, a sada Stranke za BiH.

Obično je teže pronaći sliku nego podatke ali u ovom slučaju ispalo je obrnuto zahvaljujući web stranici Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine na kojoj je zabilježena posjeta brigadira Dautovića Međunarodnom aerodromu "Tuzla" i susret sa novim direktorom Mujačićem.

Tuzlarije


Razgovaralo se o usaglašavanju zajedničkih procedura od obostranog interesa kao što su osiguranje lokacije, vodosnabdijevanje, sprovođenje mjera zaštite od požara, uklanjanje pasa „lutalica“ i nizu drugih zajedničkih aktivnosti.

Ono što je nama bilo posebno zanimljivo je izjava direktora Mujačića u smislu da se po broju prevezenih putnika Aerodrom "Tuzla" prepoznaje kao najperspektivnija zračna luka u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da smo prethodnih šest mjeseci intenzivno pratili rad Aerodroma i pozitivne reakcije javnosti na zaista veliki uspjeh saradnje sa Wizzairom, mislimo da u ime naših čitalaca i putnika možemo novom direktoru poželjeti uspješan rad ali ne zbog njega ili zbog politike, već zbog Aerodroma i putnika. Minimum koji se od njega očekuje je da Aerodrom i u njegovom mandatu obezbjedi siguran prihvat i otpremu aviona i putnika, te da se sadašnje linije sačuvaju. Uostalom, na to ga obavezuje i vlastita ocjena MAT-a kao najperspektivnije zračne luke u Bosni i Hercegovini. Sve iznad sadašnjeg nivoa bio bi veliki uspjeh, sve ispod ogroman neuspjeh.

A.M.