TUZLARIJE - BILTEN TK

15.12.2013.
Vlada TK
Odobrena sredstva za projekte iz oblasti zaštite okolice

Vlada TK dala je saglasnost na Odluku o odobravanju sredstava za projekte iz oblasti zaštite okolice. Riječ je o sufinansiranju troškova po Sporazumima o sufinansiranju između Razvojnog programa ujedinjenih nacija BiH (UNDP BiH) i Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK.

Za projekat po nazivom „Zeleni ekonomski razvoj/institucionalizacija upravljanja energijom i Akcioni plan za energetsku efikasnost odobren je iznos od 156.000, 00 KM dok je za „Zeleni ekonomski razvoj/energetsku efikasnost škole Rapatnica“ u Srebreniku izdvojeno 55.000, 00 KM.

Odobrena je i isplata finansijskih sredstava Općini Živinice za projekte iz oblasti zaštite okolice. Za Program izrade glavnog kraka-kolektora fekalne i oborinske kanalizacije na zapadnoj strani - obali “Rajskog jezera” sa uređenjem dijela prostora izdvojeno je 70.000, 00 KM dok je za čišćenje divljih deponija na području općine Živinice odobreno 29.800, 00 KM a 6.150, 00 KM za sadnju drvoreda na putu prema i oko ulaza Gradskog groblja

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK