TUZLARIJE - BILTEN TK

03.06.2008.
Otvorena dionica regionalnog puta Svojat Zelenika

U mjestu Svojat, općina Živinice, danas je svečano puštena u promet moderna saobraćajnica Svojat –Zelenika.
Riječ je o dionici regionalnog puta 455A Živinice-Zelenika-Šekovići, dugoj 1.300 m, čiju je rekonstrukciju, sa kompletnom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, finansirala Vlada Tuzlanskog kantona posredstvom Direkcije cesta Tuzla.




Rekonstrukcija je koštala 450.000, 00 KM, a izvođač radova je bilo preduzeće d.o.o.“Roading“ Gračanica.
Na današnjoj svečanosti kojoj su prisustvovali premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić, ministar za turizam, ugostiteljstvo i saobraćaj u Vladi TK Zoran Milić sa saradnicima, direktor Direkcije cesta Tuzla Sulejman Brkić, predstavnici općine Živinice, mjesnih zajednica Svojat i Zelenika, te mještani Svojata istaknuto je da je ovaj projekat izuzetno značajan za stanovnike ovog kraja, kao i općenito za razvoj dviju općina koje spaja ovaj regionalni put, Živinice i Kalesiju.

„Vlada Tuzlanskog kanton će u ovoj i u narednim godinama uložiti maksimalne napore kako bismo izgradili što više kvalitetnih saobraćajnica jer su one jedan od glavnih preduslova za razvoj, posebno poljoprivrede odnosno privrede. Želimo da taj razvoj bude ujednačen i zbog toga očekujemo da i lokalne zajednice, kao što je u ovom slučaju to učinila općina Živinice i mjesne zajednice Svojat i Zelenika daju svoj maksimalan doprinos, posebno kada je u pitanju rješavanje imovinsko-pravnih odnosa“ istakao je premijer Mujić izrazivši i nadu da će u realnom roku još nekoliko dionica ovog regionalnog puta biti rekonstruisano.

Predstavnici mjesnih zajednica Svojat i Zelenika zahvalili su se svima koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje, istakvši da je to za brojne mještane ovog područja najznačajniji projekata urađen poslije rata.


Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.