TUZLARIJE - BILTEN TK

05.02.2014.
Žaljenje Vlade TK zbog povrede kamermana
Nakon razbijenih prozora i zapaljenih guma, reaguje policija



Tuzlarije


Vlada Tuzlanskog kantona izražava duboko žaljenje zbog povreda koje je kamerman Radio televizije Slon zadobio prilikom obavljanja svojih poslova tokom današnjih protesta ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona.

Jedinica za profesionalne standarde Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona će analizirati cijelu situaciju i okolnosti pod kojima je došlo do ovog slučaja.

Vlada Tuzlanskog kantona podržava sve predstavnike medija u obavljanju njihovih poslova u cilju pravovremenog, objektivnog i nepristrasnog informisanja građana o svim događanjima. S tim u vezi, gospodinu Pavičiću, kao i svim predstavnicima medija upućujemo javnu ispriku sa željom da i dalje nastave profesionalno obavljati svoje poslove. (Odjeljenje Vlade TK za informisanje)



Nakon razbijenih prozora i zapaljenih guma, reaguje policija...

Nakon što se protestanti nisu složili sa prijedlogom premijera TK da se odredi grupa sa kojom će se danas obaviti razgovor o razlozima današnjih protesta ispred zgrade Vlade TK, grupa protestanata je počela razbijati prozore na zgradi Vlade kao i na službenim vozilima.

Također su zapaljene i automobilske gume na raskrsnici u blizini mjesta dešavanja, te je istreseno smeće, čime je blokiran dio sjeverne saobraćajnice. Današnjim protestima osim predstavnika propalih industrijskih preduzeća u TK, pridružili su se nezaposleni građani i navijači.

S obzirom da se bliži kraj radnog vremena uposlenicima u zgradi Vlade TK, primjećeno je ponovno grupisanje protestanata. Pojačan je broj i pripadnika Jedinice za specijalne namjene.

Podsjećamo, da je u očekivanju pregovora sa predstavnicima Vlade TK, prije podne došlo do naguravanja protestanata sa policijom, prilikom čega je povrijeđen i kamerman RTV Slon Branislav Pavičić od strane policajca. RTV Slon je zbog pomenutog događaja uputila saopćenje za javnost u kojem osuđuje ovakav čin i podsjeća da RTV Slon nije televizija niti jednog političkog režima i godinama savjesno i transparentno obavljamo svoj posao u korist građana. (RTV Slon)