TUZLARIJE - BILTEN TK

11.02.2014.
Održana 54. sjednica Skupštine TK - hitnog karaktera
Potvrđena Odluka o razrješenju Vlade TK


Tuzlarije

Foto: arhiva


Skupština Tuzlanskog kantona održala je danas, 11.2.014. godine 54. sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona – hitnog karaktera. Potvrđena je Odluka o razrješenju Vlade Tuzlanskog kantona, te su razmatrane i jednoglasno usvojene i Odluka o davanju ovlaštenja sekretarima ministarstava u cilju funkcionisanja ministarstava Tuzlanskog kantona, Odluka o potpisnicima sa JRT TK, za potpisivanje naloga za plaćanje, te Odluka u vezi finasiranja Tuzlanskog kantona.

Donošenjem gore navedenih odluka, Skupština Tuzlanskog kantona obezbijedila je funkcionisanje kantonalnih organa i institucija, kako između samih organa, tako i odnosu sa građanima koji svoja prava ostvaruju u okviru kantonalnih organa uprave.

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona je tokom dana održao niz sastanak sa: predstavnicima firmi Dita, Konjuh, Resod guming, Polihem dd u stečaju, i Poliolchem; Plenumom građana Tuzlanskog kantona; Savezom samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine - odbor Tuzlanskog kantona i Udruženjem nezaposlenih TK „Sad je dosta!“.
Na svakom sastanku predstavnici su iznijeli zahtjeve grupe građana koje predstavljaju, koje će Kolegij razmotriti i sagledati mogućnost i rokove realizacije.

S danas održanih sastanaka može se izvući jedan svima zajednički stav, a to je: da svi podržavaju mirne, dostojanstvene proteste građana, niko ne podržava nasilje i destrukciju s bilo koje strane, te da je, poštivajući ustav i zakone, prvi korak imenovanje Vlade koja će u najkraćim mogućim rokovima pristupiti rješavanju nagomilanih problema svih slojeva društva.

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona