TUZLARIJE - BILTEN TK

10.02.2014.
Kolegij Skupštine TK
Sastanak sa predstavnicima Koordinacije boračkih saveza i organizacija TK


Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona, permanentno zasijedajući u cilju iznalaženja što pozitivnijeg rješenja za novonastalu situaciju za uspostavljanje funkcionisanja institucija Tuzlanskog kantona, je danas (10.2.2014. godine), održao sastanak sa predstavnicima Koordinacije boračkih saveza i organizacija Tuzlanskog kantona.

Kao skup svih boračkih saveza i organizacija, čije je članstvo brojno, Kolegiju Skupštine su iznijeli svoj jedinstven stav kojim izričito zahtjevaju poštivanje ustavnog poretka države i osiguranje bezbjednosne situacije svih građana, te zaštitu državnih institucija za koje su proteklom ratu mnogi dali svoj život.

Zajednički je stav da se opravdavaju mirne domonstracije kojima građani izražavaju svoje nezadovoljstvo, ali ne podržavamo nasilničko i destruktivno ponašanje koje je eskaliralo iz protesta, a koje je rezultiralo uništavanjem imovine i dokumentacije građana. Na odgovornosti je Skupštine Tuzlanskog kantona da u što kraćem roku, formira Vladu i obezbijedi funkcionisanje sistema u cilju normalizacije života na Kantonu.
Kolegij Skupštine će u narednim satima i danima, intenzivnim radom dati maksimum kako bi se život na Kantonu normalizovao i profunkcionisao, te u tom cilju molimo sve građane da se suzdrže svakog nasilničkog i destruktivnog ponašanja!



Priredio(la): Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona