TUZLARIJE - BILTEN TK

24.02.2014.
Saopštenje za javnost Kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona


TuzlarijeKolegij Skupštine Tuzlanskog kantona je danas, 24.2.2014. godine održao niz sastanaka:

Sa predstavnicima Plenuma građana i Udruženja „Velika djeca“ zaključeno je da je neophodno što hitnije imenovati ekspertnu i stručnu Vladu. Skupština Tuzlanskog kantona će, poštujući ustavne odredbe, a cijeneći predočeni program, budućoj Vladi dati podršku.

Sa predstavnicima domaćih proizvodnih firmi otvoreno je još jedno značajno pitanje i dogovoreno je da će jedan od prioritetnijih zadataka nove vlade a i djelovanja Skupštine ubuduće biti zaštita domaće proizvodnje.

Sa predstavnicima obespravljenih radnika firmi Konjuh, Dita, Polihem, Poliolchem i Guming, razgovarano je o načinu djelovanja i funkcionisanja nove Vlade, tj. formiranja jednog koordinacionog tijela koje bi bilo spona između svih građanskih grupa, pravosuđa i Skupštine, a u cilju što funkcionalnijeg provođenja promjena. Zakonska osnova za sprovođenje ovog prijedloga biće razmotrena od strane Skupštine TK.

Predstavnici Udruženja poslodavaca Tuzlanskog kantona, Kolegiju Skupštine su predočili svoj prijedlog za mandatara Vlade.

Kako je sutra rok za podnošenje prijava za mandatara, Služba Skupštine zaprimila je veliki broj prijava i prijedloga koji će biti razmotreni i usaglašeni.


Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona