TUZLARIJE - BILTEN TK

01.03.2014.
U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Održana svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona


U povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održana je svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona.
Kako je istaknuto u uvodnom obraćanju zamjenika predsjednika Skupštine TK Zlatka Šimića, Skupština TK, kao i svi drugi organi vlasti TK, današnjom sjednicom želi potvrditi državnopravni kontinuitet Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije


Na sjednici se moglo čuti i da bi vlasti Bosne i Hercegovine morale postići dogovor i ostvariti napredak u ključnim i istinskim reformama.

- Svjedoci smo političkih opstrukcija na različitim nivoima u našoj zemlji. Upravo ovakva dešavanja unazađuju nas jer mi nismo u situaciji da gubimo vrijeme. Svaki dan je bitan i svako od nas mora dati i posljednji atom snage u provođenju reformi, moramo stvoriti vlast koja će istinski raditi na dobrobit njenih građana, riječi su zamjenika predsjednika Skupštine TK Zlatka Šimića.

Podsjećamo da je danas odbilježeno 22 godine kako su građani Bosne i Hercegovine velikom većinom glasova, na referendumu izabrali jedini mogući put u budućnost.

Tuzlarije


Na svečanoj sjednici Skupštine TK, učenjem fatihe, molitvom i minutom šutnje odata je počast svim šehidima i poginulim borcima u odbrambeno – oslobodilačkom ratu 1992 -1995. godine.

Prije sjednice, poslanici su položili cvijeće na spomen obilježjima na Slanoj Banji.

S.M.