TUZLARIJE - BILTEN TK

25.03.2014.
Mandatar Bahrija Umihanić saopštio imena novih ministara u Vladi Tuzlanskog kantona

Na danas održanoj press konferenciji mandatar Bahrija Umihanić saopštio je spisak imena koji će proslijediti Skupštini TK na usvajanje.

Kandidat za ministra unutrašnjih poslova je Midhat Dobrnjić, magistar sigurnosti, profesor odbrane i sigurnosti, 1970. godište iz Banovića.

Za ministra pravosuđa i uprave predložena je Ivana Veselčić, diplomirani pravnik, 1983. godište, iz Srebrenika.

Mirsad Kunić je kandidat za ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Gospodin Kunić je doktor humanističkih nauka, profesor južnoslovenske književnosti, rođen 1960. godine iz Lukavca.

Za ministra prostornog uređenja i zaštite okolice predložen je Zvjezdan Karadžin, doktor rudarstva – okolinski inžinjering, diplomirani inžinjer rudarstva, 1964. godište.

Za ministra finansija kandidat je diplomirani ekonomista Miralem Nuhanović, rođen 1959.godine iz Tuzle.

Mulaga Fejzić je kandidat za ministra industrije, energetike i rudarstva. On je diplomirani inženjer mašinstva, 1960. godište iz Tuzle.

Kandidat za ministra trgovine, turizma i saobraćaja je Mustafa Isabegović, diplomirani inženjer saobraćaja, rođen 1959.godine iz Tuzle.

Za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kandidiran je Samid Šarac, diplomirani inženjer poljoprivrede, 1970. godište, iz Kladnja.

Na čelo Ministarstva zdravstva predložen je Alen Kamerić, ljekar specijalista ortopedije i traumatologije, 1969. godište iz Tuzle.

Kandidat za ministra za rad, socijalnu politiku i povratak je Meliha Bijedić, doktor nauka iz područja odgojnih nauka – polje defektologija-socijalna pedagogija- poremećaji u ponašanju, diplomirani defektolog, 1976. godište iz Tuzle.

Za Ministra razvoja i poduzetništva je predložena Ilić Jelena, 1980. godište, doktor lingvističkih nauka, profesor engleskog jezika iz Tuzle.

Kandidat za ministra za boračka pitanja je Zudin Mahmutović, profesor razredne nastave, iz Sapne, 1971. godište.

U svom prijedlogu mandatar Umihanić je također zamolio da se sjednica Skupštine zakaže u što kraćem roku kako bi se zastupnici izjasnili o prijedlogu, a nova Vlada Tuzlanskog kantona zvanično mogla započeti sa aktivnostima.