TUZLARIJE - BILTEN TK

03.04.2014.
Komunikacija Vlade TK i Univerziteta u Tuzli bez prepreka


Korektna komunikaciji između Vlade Tuzlanskog kantona i Univerziteta u Tuzli kojom će biti ubrzano rješavanje aktuelnih pitanja, te ostvarivanje planova i ciljeva Univerziteta u Tuzli neke su od tema današnjeg sastanka kojem su prisustvovali premijer Bahrija Umihanić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Mirsad Kunić, ministar finansija Miralem Nuhanović i rektor Univerziteta u Tuzli, Enver Halilović sa timom menadžementa Rektorata Univerziteta u Tuzli.

Tuzlarije


Gosti su predočili potrebe i interese Univerziteta u Tuzli te strateška pitanja vezana za razvoj i donošenje novog zakona o visokom obrazovanju kao i novih standarda i normativa visokog obrazovanja. Rektor Halilović ovom je prilikom kazao da je ohrabren obećanjem i premijera Umihanića i resornih ministara da će se odnos ka Univerzitetu promijeniti na bolje, u mjeri u kojoj to budu dozvoljavale finansijske mogućnosti Vlade.

Premijer Umihanić istaknuo je ovom prilikom da je namjera da resurse Univerziteta promatraju u skladu sa novim pogledima a opredjeljenje da zajednički djeluju na promjeni stanja, o čemu je na današnjem sastanku postignuta potpuna saglasnost.

Tuzlarije


Da u tome ne smije biti prepreka, potvrdio je i ministar Kunić rekavši da su dogovorili sa timom menadžementa Rektorata da se otkoče procesi u pravnoj regulativi te da je već potpisana inicijativa za formiranje tima koji će voditi proces pravljenja novog zakona o visokom obrazovanju.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK