TUZLARIJE - BILTEN TK

05.06.2008.
Podrška Festivalu sevdalinki


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirzeta Hadžić-Suljkić primili su danas delegaciju Organizacionog odbora 1. Festivala sevdalinke koji je nedavno održan u Tuzli, Rašida i Ramizu Milkunić i Zlatka Dukića.



Premijer Mujić i ministrica Hadžić-Suljkić uputili su čestitke na izuzetnoj organizaciji ove kulturne manifestacije.

Gosti su istakli da je 1. Festival sevdalinke održan na visokom nivou, zahvaljujući ogromnom entuzijazmu ljudi koji su bili okupljenu u Organizacionom odboru.

„Željeli smo u startu ovu Manifestaciju postaviti na nivo kakav sevdalinka zaslužuje. Ovog puta je organizacija bila bazirana na ogromnom entuzijazmu i nadamo se da će to biti prepoznato. Zahvalni smo na podršci koju smo imali ove godine od Vlade Kantona i općine Tuzla i nadamo se da će ovaj Festival biti prepoznat kao manifestacija od značaja za ovaj kanton i da ta podrška neće izostati ni u narednom periodu kako bi se već naredne godine uspostavljeni kvalitet samo poboljšavao“ istakla je gospođa Milkunić.

Premijer Mujić i ministrica Hadžić-Suljkić su istakli da će Vlada Kantona i ubuduće maksimalno podržavati kvalitetne kulturne manifestacije kakav je ovaj festival.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona