TUZLARIJE - BILTEN TK

08.04.2014.
Radna posjeta predstavnika UNDP-a Tuzlanskom kantonu
Strateško planiranje razvoja Tuzlanskog kantona


Tuzlarije


U cilju planskog usmjeravanja razvoja na području Kantona premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić i ministrica razvoja i poduzetništva Jelena Ilić sa saradnicima primili su u radnu posjetu predstavnike UNDP-a BiH sa kojima je razgovarano o izradi Strategije razvoja Tuzlanskog kantona za period 2016.-2020. godina.

Voditeljica Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP) Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) BiH Aida Laković Hošo prezentirala je Prijedlog paketa podrške ILDP-a u okviru procesa izrade strategije razvoja Tuzlanskog kantona, te je tokom sastanka razgovarano i o dinamici aktivnosti na izradi Strategija razvoja.

Premijer Umihanić zahvalio je predstavnicima UNDP-a BiH na ponuđenoj podršci u izradi ovog značajnog strateškog dokumenta te istakao da će Vlada Tuzlanskog kantona i organi uprave dati puni doprinos kvalitetnom i efikasnom procesu izrade Strategije razvoja Tuzlanskog kantona, te naglasio kako se u narednom periodu očekuju i prve aktivnosti u iniciranju ovog procesa.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK